Få det bedste ud af dine øv-dage

Velkommen indenfor i mit køleskab

Der er blevet efterspurgt et indlæg omhandlende indkøbstips, sund mad, kostbudget o.lign.! Så det kommer her.

Jeg bor alene og skal kun have mad på bordet til mig selv. Jeg bestræber mig på at leve for ca. 500kr. pr. uge. For nogle piger især tror jeg, at det kan lyde af mange penge. Jeg sætter meget stor pris på altid at få ordentligt mad, og jeg kunne aldrig drømme om at spise havregryn, rugbrød eller pasta med ketchup i halvdelen af måneden for at have råd til en ny trøje i stedet. Mit kostbudget pr. måned er derfor ca. 2000kr. (Heri medregnet karklude, vaskepulver, toiletpapir og andre varer, som jeg køber i min dagligvarerbutik). 

Jeg har altid handlet meget i Rema 1000 og Bilka. Rema 1000 dels fordi jeg synes om butikken, selv har arbejdet der, og der tit er sat kød ned sidst på aftenen. Bilka fordi jeg har følt, at jeg har sparet penge på storkøb, hvilket jeg i sidste ende ikke rigtig har.

Nu er min kærlighed faldet på Kvickly. Kvickly kører utroligt ofte med gode tilbud på frugt og grønt samt kød. Især kører de et månedens kup, hvor det ofte er en stor mængde oksekød (med lav fedtprocent), som er sat rigtig meget ned.

Jeg køber altid mine grøntsager friske. Jeg ville selvfølgelig spare flere penge, hvis jeg købte frostgrønt, men det nægter jeg simpelthen at tygge HVER DAG. Jeg vil have friske råvarer. Når det kommer til kød, er jeg mindre sart. Her køber jeg gerne kylling på frost. En pose med et kilo kylling koster mellem 40-50kr.! Det er jo til at overkomme.

Jeg har altid haft det sådan, at for mig er det vigtigste, at man får noget ordentligt og spise, så man kan fungere, og så må resten komme bagefter. Hellere købe det mindre “diverse” og så få noget ordentligt mad.

I går handlede jeg ind til hele ugen. Her fik jeg 1700g. kød, 1500g. skyr, 1 pakke æg, grønt til hele ugen, chilisauce, bananer, mango, havregryn og saftevand for i alt 400,- kr. 🙂

Jeg bestræber mig på at have en handle dag om ugen, så jeg ikke kommer til at impulsekøbe. Et godt råd er at lave en indkøbsseddel. Eksempelvis ved jeg, at jeg spiser 400gr. kød om dagen, og derfor udregner jeg præcist hvor meget kød, jeg har brug for og køber kun det. (Medmindre der er et godt tilbud, og jeg har plads til nedfrysning).

Jeg håber, at I kunne bruge mine handletips lidt 🙂 På billederne ser I mit køleskab efter indkøb i går. Hvilket, jeg synes, er godt fyldt op for 400kr. (Der er ydermere kød i fryseren, som jeg også købte i går)

imageimageimageimageSkærmbillede 2016-03-20 kl. 22.15.54

 

   

2 kommentarer

 • Mette

  Sjovt at høre hvordan andre gør det. Jeg bruger også enormt mange penge på mad, så 2000 kr. er i mine øjne ikke meget. Jeg bruger 2500-3000 kr. om mdr. på husholdning, hvilket i manges øjne er absurd meget. Ja det er mange penge, men jeg prioriterer det også. Jeg spiser meget kød 400-500 g. om dagen, skyr, æg, masser af frisk grønt, mandler osv., og så løber det op.
  Men noget der undrer mig er at du kan nøjes med kun at handle 1 gang om ugen. Synes ikke frisk grønt kan holde sig mere end 3 dage i køleskabet – gider mit ihvertfald ikke. Eller jo noget af det, men langt fra det hele. Og så giver det sig selv, at jeg er nødt til at handle ofte, fordi jeg har en lille køler, så der er simpelthen ikke plads til alt min mad 😛

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina Hansen

   Jeg er super glad for at høre, at du har det ligeledes med dit kostbudget. Tit så møder jeg kommentaren: WOOOOOOW! Så dejligt at høre, at jeg ikke er den eneste.
   Jeg har faktisk aldrig haft problemer med holdbarheden af mit grønt 🙂 Så det problem kender jeg ikke.
   Men to handledagen om ugen er måske heller ikke det værste. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Få det bedste ud af dine øv-dage