Kikærte-dessert

Stram røv og nej tak til bingo vinger

Det sker, at jeg ser kvinder sidder måbende med åben mund og beundringsværdige øjne og suge den top trimmede, evigt overskudsagtige og altid velhydrerede kvindes ord til sig, når hun siger: “Jeg træner, fordi det er mit frirum. Music on, world off. Altid top motiveret. Burpees er den bedste øvelse i verden. Jeg giver mig altid 100%, jeg nyder hver træning. Ja selv cardio – jeg er så priviligeret at kunne stå op kl. 04:00, cykle op ad bakke i regnvejr og så brænde ud på et løbebånd i et tempo, som kvalificerer mig til VM i kapgang!”.

Og når de måbende kvinder så lige har slugt den, så retter øjenbrynene sig op i en uforstående og mistroisk trekant, efterfulgt at et dosk: “Men har du aldrig en dag, hvor du ikke gider træne!”

Hvorefter den certificerede fitnessfreak næsten febrilsk udbryder: “Øh nej?!” – og derefter gør det klart med sit blik, at du er en ynkelig stakkel uden mål og ambitioner i livet.

Men hvorfor træner vi egentlig? Det ville jo være pragtfuldt, hvis vi alle råbte i kor: “For at fremme sundhed!”. Helt ærligt så tror jeg bare, at det er de færreste, som med hånden på hjertet kan sige, at det eneste formål med deres træning er at opretholde sundhed og forebygge åreforkalkning. Måske for senioren, som går til ældregymnastik to gange i ugen – men jeg tvivler på den unge kvinde med hang til kærlighedshåndtag – og jeg tvivler endnu mere på det hos kvinden, der er hundeangst for, at man kun kan se seks og ikke otte små mavemuskler titte frem på hendes næste Instagrambillede udelukkende gør det for sundhed.

img_2405Vi træner for at være pisse lækre, vi træner for, at fyren i baren komplementerer vores fyldige numse (selvom vi synes, at det er dybt upassende), vi træner for at modere vores bingovinger inden sommerferien – og vi træner, fordi vi har en evig kamp med vores lille mavedelle, som vi iøvrigt alle har.

Sidst jeg sagde til én, at en af de primære årsager til, at jeg trænede, da møntede på, at jeg gerne vil have en flot krop, udbrød vedkommende nærmest med stor skam i stemmen: “Jamen – du har da en pæn numse, og du er da slank!” – altså ja, men det er der da også en årsag til. Jeg er ikke født med en Kim K røv (eller har købt mig til én).

Og hold nu op – hvorfor skal det hele være så kantet og oprigtigt. Jovist træner jeg da også, fordi jeg ved, at det er godt at få sig rørt, jeg træner også, fordi jeg elsker at bruge min krop og følelsen bagefter, men hvis det ikke var for mit behov for at se rimelig ud, så ville jeg have langt større perioder, hvor jeg ikke fik trænet.

Fordi mit go kommer ikke altid inde fra. Nogle dage nyder jeg at trampe i pedalerne på spinningscyklen kl. kvart i kvalme, men andre dage sidder jeg hele timen og gaber og er faktisk kun endt i sadlen, fordi min dårlige samvittighed vandt over mit dovne jeg i den diskussion, de havde kørende, da vækkeuret ringede.

Jeg ved ikke, om jeg er den eneste. Men jeg træner for at være pæn. Jeg træner også for så meget andet – og træningen minder mig tit om det andet. Men det betyder meget at have en stram røv, og det er ofte også det, der driver mig! Hvorfor træner I?

   

1 kommentar

  • Alice

    Jeg træner fordi jeg vil tabe mig, men jeg vil også gerne have større muskler og have min, fra naturens side, fyldige bagdel mere fyldig. Derudover træner jeg også fordi jeg vil vise mine børn, at det er vigtigt at motionere, da det giver en masse overskud og glæde. Og de fortjener en glad mor med overskud til at lege og fjolle med dem 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kikærte-dessert