Min make-up

Sommerkage med friske bær og marengs

En vanvittig frisk og lækker dessert, som er oplagt at servere her i sommermånederne. Min tante plejer altid at lave netop denne dessert til Sankt Hans. Traditionen tro fik vi den torsdag aften, hvor mine forældre, tante og morbror, jeg selv og nullen var samlet til Sankt Hans.

Skærmbillede 2016-06-26 kl. 13.27.36Ingredienser: 

  • Marengsdej:

    • 4 æggehvider
    • 300g. sukker
    • 2 tsk. vaniliesukker
    • 100g. hasselnødder ( kan undlades)
  • Dej:

    • 250g. smør el. marg.
    • 200g. sukker
    • 4 æggeblommer
    • 2 dl. mælk
    • 150g. hvedemel
    • 3 tsk. bagepulver
  • Fyld:

    • 4 dl. fløde
    • 4 dl. cremfraise 18 %
    • 1 tsk. vaniljepulver
  • Bær:

    • Jordbær og blåbær (Eller hvad man nu lige synes)

Fremgangsmåde: 

  • Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn.
  • Smør og sukker piskes hvidt og skummende.
  • Æggeblommer tilsættes et ad gangen.
  • Mel og bagepulver blandes vendes i skiftevis med mælk.
  • Dejen smøres i en form/bradepande 30×40 cm med kant.
  • Æggehviderne piskes meget stive.
  • Sukker tilsættes samt vanilie.
  • Marengsdejen smøres på den ubagte dej og drysses evt. med nødder
  • Dej og Magrens bages på nederste rille 200 grader alm. ovn i 30 min.
  • Fløden piskes og cremefraiche samt vanilijesukker vendes i flødeskummen.
  • Den færdigbagte bund pyntes med flødecremen og de friske bær.

Skærmbillede 2016-06-26 kl. 13.37.49

God bagelyst 🙂

Skærmbillede 2016-06-02 kl. 13.19.26

   

1 kommentar

  • Poul Henning Knudsen

    Ser vildt lækkert ud. Hvor mange personer vil du tro der er til i den opskrift på sommerkage med friske bær og marengs….

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min make-up