Morgengrød med juletwist

Socialt jetlag

Jeg er udpræget A-menneske og står for det meste tidligt op.

Det kommer helt fra naturens side! Vores naturlige døgnrytme er jo ikke noget, som vi selv bestemmer. Tværtimod er vores søvnvindue faktisk genetisk bestemt. Det har altid været naturligt for mig at stå tidligt op. Jovist ringer mit vækkeur også tidligt, fordi jeg har utrolig mange ting, jeg gerne vil nå i løbet af en dag, men selvom jeg ikke skal noget, så vågner jeg altså også tidligt.

Jeg har fundet ud af, at jeg peaker om morgenen, og derfor er det også først på dagen, at jeg ser mig selv studere og generelt lave ting, som kræver min fulde hjernekapacitet! Men når vi kommer til aften, kan jeg godt mærke, at jeg måske lige er 3 timer foran mine veninder og venner.

Jeg synes tit, jeg oplever, at når de er klar til, der skal ske en masse vildt, og vi skal snakke om livets store spørgsmål – så er jeg træt. Jeg sidder egentlig tit med følelsen af at være lidt en utilstrækkelig veninde, fordi meget af det, de siger, ryger ind af det ene øre og ud af det andet. Sommetider er jeg ikke engang i stand til at give et kvalificeret svar eller noget konstruktivt respons.

Ligeledes oplever jeg det også i weekenderne – når mine bekendte er klar til at tage ud, er jeg klar til at tage en lur. Der er så meget drøn på hele ugen igennem, at når jeg når til fredag, så er jeg bombet – og det eneste jeg faktisk har lyst til er at ligge på sofaen. Derfor river jeg tit den ene dårlig undskyldning efter den anden for at slippe for at skulle tage ned på Hornsleth Bar, nasse drinks og spille kostbar!

skaermbillede-2016-12-14-kl-20-55-05

Der er dage, hvor det føles som et socialt jetlag. Dage, hvor det går mig på – og dage, hvor det ikke strejfer mig en tanke. Når alt kommer til alt, så er det jo trods alt mit liv, og jeg skal jo leve det på den måde, som passer mig bedst. Heldigvis er flere og flere af mine veninder trådt ind i voksenlivet med egen bil, voksen-job og nogle sågar børn, at de også bliver kimet ned af vækkeuret kl. meget tidligt. Herunder min bedsteveninde, Theo, som jeg nu heldigvis har en lille snap-korrespondance med de fleste morgener omkring 6-tiden! 😉

Faktum er, at B-menneske bliver jeg aldrig, hvilket jeg heller ikke stræber efter, men damn hvor kan det også være problematisk at have et indre vækkeur, der ringer kl. 5:30, når alle ens bekendte sover tornerosesøvn! 😉

Hvad med jer – sovetryner eller morgenfriske? 😉

skaermbillede-2016-11-29-kl-22-44-15

   

2 kommentarer

 • Emma

  Hvor er jeg glad for at læse dette indlæg. Jeg kan fuldstændig genkende det, og jeg synes faktisk nogen gange det kan være svært at have det sådan, når alle andre synes at meget af det sociale skal foregå en fredag aften i byen, og man selv har mere lyst til afslapning.
  Tak for et godt blogindlæg, og jeg er glad for ikke at være den eneste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina Hansen

   Jeg er så glad for at høre, at du kunne lide mit indlæg! 🙂
   Jeg kan godt genkende dit dilemma! Heldigvis synes jeg, at det er stilnet af med alderen!

   Ha’ den bedste dag, Nina <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgengrød med juletwist