10 ting jeg bliver hjernedødt jaloux over

Opskrift på grøntsagsboller

Jeg har under mit træningsforløb været nødt til at finde alternativer for brød. Jeg er virkelig en sucker for hvidt brød med ost, men jeg er også fuldstændig klar over at vægttab og ostemadder måske ikke går hånd i hånd.

Derfor har jeg benyttet mig meget af muligheden for at blende og bage sine grøntsager. Her er to opskrifter på grøntsagsboller.

Screen Shot 2016-04-11 at 8.00.14 PMScreen Shot 2016-04-11 at 8.02.58 PMGulerodsboller: 

Ingredienser:

  • 150 gr. Gulerod
  • 1 æg
  • 1 spsk. HUSK
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt
  • Evt. Lidt timian eller andet krydderi

Fremgangsmåde:

  • Gulerødderne koges til, de er helt bløde.
  • Gulerødderne afkøles og blendes.
  • De øvrige indgredienser blandes i den blendede gulerodsmassen.
  • Dejen ligges i klatter på en bageplade (evt. Drys lidt timian på toppen).
  • Bollerne bages ved 200 grader alm. Luft i ca. 15 minutter.
  • Bollerne afkøles.
  • De kan både serveres som burger, med pålæg eller spises uden noget.

Avocado-boller

 Ingredienser:

  • 4 modne avokado
  • 3 spsk. HUSK
  • 4 spsk. Mel (Her kan bruges mandelmel, fuldkornsmel, hvedemel eller erstattes med 50 g. Havregryn)
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 4 æg
  • 1 tsk. Salt

Fremgangsmåde:

  • Avokado blendes og blandes sammen med de øvrige ingredienser.
  • Dejen lægges i klatter på en bageplade.
  • Bollerne bages ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  • Bollerne afkøles og serveres med diverse pålæg.
  • Bollerne kan i øvrigt bruges som sandwichboller eller som burgerboller.

 

God bagelyst 😉

Skærmbillede 2016-03-20 kl. 22.15.54

 

   

3 kommentarer

  • AnneMette

    Hej Nina. Er opskriften helt fuldkommen? Undrer mig over at der ikke er beskrevet omkring trækketid og som en anden har spurgt, hva med glutenfri mel……?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Heidi Henriksen

    hm du har vist glemt at komme mel elign, i gulerodsbollerne 🙂 mine blev ikke så vellykkede, så må prøve igen, denne gang med mel, men ellers tak for opskrifterne, de er jo nemme. og dem vil jeg spise istedet for købe brød.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Se opskriften HER. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg bliver hjernedødt jaloux over