Kyllingefad

Om lige at skulle finde ståsted

En helt ny hverdag er lige begyndt for mig!

Det er ikke en helt ny levemåde, jeg i sidste/denne uge er blevet introduceret for, og jeg vidste, da jeg droppede ud af min tidligere uddannelse, at det kun var et på gensyn til undervisningen, strukturen og læsebyrden!

Nu er vi så tilbage igen – og det kan være svært lige at finde sit ståsted. Det sidste halve år har jeg haft meget frihed, hvilket har betydet, at jeg har trænet rigtig meget – og for det meste to gange om dagen.

Et privilegium for mit vedkommende, men også en tid jeg må lægge på hylden. For nogle er studietiden verdens nemmeste periode – hvor fremmøde og læsning ikke står øverst på to-do listen. Sådan er det ikke for mig. Jeg har altid været af den holdning, at studie og læsning kommer over ALT andet. Venner, veninder, familie, kærester og sport. Studiet er min fremtid, mit kommende levebrød, og det vil derfor altid have min største prioritet at dygtiggøre mig og følge undervisningen.

image

Det betyder ikke, at behovet for alle de andre ting bliver mindre, og jeg vil stadig rigtig gerne nå ALT!

Heldigvis er jeg fra naturens side rigtig god til at strukturere min tid. Hvis jeg synes, at det hele ser ud til at blive presset i løbet af en uge, sørger jeg for at sætte mig ned en HEL dag i weekenden og læse løs, så jeg har den byrde mindre i hverdagen. På den måde kan jeg også få tid til træning efter skole samt omgang med de mennesker, jeg holder af!

Jeg bruger rigtig meget at lave to-do lister, sådan jeg står op og har en klar plan for dagen. På den måde spilder jeg ikke tid, og jeg er sikker på at nå, alt jeg skal nå!

Det er et velkommen til en hverdag, som jeg før har oplevet, har været ved at springe mit hoved i luften, har virket uoverskuelig og meningsløs. Dette skyldes i høj grad, at jeg har enormt store forventninger til mig selv. Jeg forventer at være en dygtig studerende, et disciplineret sportsmenneske, en god veninde og verdens bedste datter samt mindst mulig psykotiske partner! 😉

image

Jeg vil helt sikkert forsætte med at lægge mine dage i lister, så jeg kan nå så meget som muligt, hvilket jeg også gjorde, mens jeg studerede på AU. Dog med det i mente, at jeg bitter erfarede, at nogle gange kører det én ned altid at ”ofre” sig selv.

Jeg er meget glad for, at jeg igen er begyndt og studere, og jeg vil forsat gøre mit ypperste for at leve op til egne krav. Dog vil jeg denne gang sætte mig selv i første række – og forsøge at acceptere, at jeg altså også kun er et menneske!

Gode råd til, hvordan du strukturer din hverdag og kommer igennem den: 

  • Lav læseplaner og to-do lister.
  • Før’ en kalender, så du kan holde styr på dine aftaler – og planlægge læsning, rengøring m.m. indimellem.
  • Husk altid at rangere dine opgaver/aftaler efter, hvad der gør dig glad.
  • Hold altid dine ambitioner høje men menneskelige.

image

 

   

Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kyllingefad