På hold i fitnessworld

Jeg kan faktisk godt lide mit job

Da jeg fortalte folk, at jeg havde søgt ind på sygeplejestudiet, blev jeg ofte mødt af dejlige lykønskninger, men som regel blev de efterfulgt af mere kritiske spørgsmål: “Men hvordan har du det så med alt det klamme?”. Det er min formodning, at ”alt det klamme” refererer til personlig pleje herunder håndtering af andres afføring eksempelvis.

Det er aldrig faldet mig ind, at den del af jobbet ville være et problem. Faktisk har jeg aldrig tænkt, at noget så naturligt kunne være så ulækkert, at det ville skræmme mig væk.

Jeg mødte forleden en medicinstuderende, som faktisk gav mig et spørgsmål, som jeg ærligt blev lidt forarget over. Hun spurgte mig: “Men kan du helt seriøst godt lide dit arbejde?”. Her må jeg svare ja med store bogstaver. Hendes spørgsmål afslørede i ret høj grad, at hun i hvertfald ikke var helt nede med at skulle have med mennesker at gøre, når det blev ”klamt”, eller hvad jeg mener naturligt, hvorfor man jo kan undre sig over, at hun vil være læge…… Men det er en anden snak 😉

skaermbillede-2016-11-29-kl-20-43-25

Men egentlig så synes jeg faktisk bare, at min job er så meget mere end ekspektoratprøver, urin, lange negle, fodsvamp og åbne sår. Kært barn har mange navne!

På det gamle Amts Sygehus i Aarhus står der: Helbrede, Lindre og Trøste. For mig handler mit job og sågar min uddannelse så meget mere om det. Det, som rigtig mange ser som den største bekymring i forhold til at skifte en ble og stikke en papirstrimmel ned i en sjat morgenurin med en ganske særlig dunst, er vitterligt min mindste.

For mig handler det om at give noget til dem, som har allermest brug for det. Det er mennesker, som står i en svær situation, som jeg bidrager med noget positivt til, forhåbentligt.

Så jo – foruden, at jeg rigtig godt kan lide at se moneterne trille ind på bankkontoen, så kan jeg rigtig godt lide mit job. Jeg rådgiver altid de, som overvejer at tage en uddannelse, hvor de skal arbejde med mennesker, hvad end det er som sygeplejerske, SOSU-assistent eller lignende, at deres mindste bekymring skal være den personlige pleje. Det er én gang, og så har du lært det! Men det er hver dag, at du føler, at du har gjort noget godt for et andet menneske!

skaermbillede-2016-11-29-kl-22-44-15

   

2 kommentarer

 • Cecilie Overgaard Jensen

  Sikke en skræmmende kommentar fra en kommende læge – og meget arrogant, hvis hun ser sig for fin til selv at skulle gøre noget “klamt”. 😳
  Er sikker på dem du passer er lige så glad for dig, som du er for dem!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina Hansen

   Meget Skræmmende… Blev også helt blæst tilbage!

   Tak for de søde ord og din kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

På hold i fitnessworld