Effekten af en holdtime

Havregrynsboller

Jeg kan virkelig nemt få pres på, hvis jeg har lovet skolekammerater, kollegaer eller venner at medbringe boller. Jeg synes, at det er uoverskueligt at skulle presse tid ind til at bage i en travl hverdag. Hvis jeg alligevel har lovet at tage bagværk med, så bager jeg altid de her, da jeg synes, at de er okay overskuelige at gå til.

Ingredienser: 

  • 250 gr. havregryn (Finvalsede).
  • 250 gr. grahamsmel
  • 250 gr. hvedemel
  • 50 gr. gær
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker eller et par dråber sød
  • 5 dl. vand
  • 1/2 dl. olie

Fremgangsmåde: 

  • Opløs gæren i det lukne vand.
  • Tilsæt salt, sukker (eller sød) og olie.
  • Hæld væden over havregrynene, som røres godt sammen.
  • Tilsæt derefter de to forskellige meltyper til dejen har en fast kosistens, der slipper skålen.
  • Dejen må dog ikke være tør.
  • Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. 30 min.
  • Form bollerne og lad hæve til dobbelt størrelse igen ca. 30 min.
  • Bages ved 200 grader C. alm. ovn i 15 minutter.

Skærmbillede 2016-01-31 kl. 20.48.49

Bollerne er iøvrigt fryseegnet. God fornøjelse 🙂

Skærmbillede 2016-03-20 kl. 22.15.54

 

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Effekten af en holdtime