Eksamen - din k*lling

En generation af brokkehoveder – jeg er træt

Jeg bliver så træt af at høre på, hvordan den ene negativladet kommentar æder den anden. Nogle dage kan det føles som om, at jeg står i et rum, hvor det eneste, der flyver om ørene på mig, er talestrømme af negativitet.

Jeg er så træt af at lægge øre til mennesker, som ikke er tilfredse med deres livssituation, men alligevel josker rundt i den uden at lave det mindste tiltag for at padle i den rigtige retning.

Det trætter mig så vanvittigt meget at omgås unge mennesker, som er opbygget af brok, som aldrig overvejer, at alle dage starter med to gaver i form af to øjne, som kan åbnes og vise hele den kulørte og fascinerende tilværelse.

Jeg er med på, at det er gråt, og vinteren har lagt sig som en dyne over vores hverdag. Det er mørkt, når vi tager afsted og mørkt, når vi kommer hjem. Jeg er nede med, at sommeraftener, brune ben og is på kajen er sjovere end hat, handsker og mørke rander under øjnene.

skaermbillede-2016-12-16-kl-19-06-30

Det er dog helt absolut min overbevisning, at ingen tilværelse bliver bedre af at fylde den med negativtet. Jeg er så træt af dem, som brokker sig over deres kropslige fremtoning men sidder med kæften fuld af pebernødder i hele december. Jeg er så træt af dem, som beklager sig over ikke at have tid til at dyrke motion men prioriterer at tage en lur på flere timer, når de kommer hjem fra arbejde eller skole, ligeledes er jeg træt af dem, som brokker sig over deres arbejdsgiver, men fortier hvad de tænker.

I det hele taget gør det mig træt – at de, som ikke finder velbehag i deres tilværelse, ikke gør noget aktivt for at gøre det til noget bedre. Vi lever i et samfund, hvor vi har de bedste forudsætninger for det – uden at forglemme, at vi lever i et samfund, hvor alt hvad vi har til rådighed skal opfattes som et kæmpe privilegium og ikke en selvfølge.

Vi skal brokke os lidt mindre – og arbejde lidt mere hen imod det, vi vil.

skaermbillede-2016-11-29-kl-22-44-15

   

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eksamen - din k*lling