Summervibes

Det er krig eller kærlighed

Her på det sidste er jeg blevet gjort opmærksom på min fysiske fremtoning. “Har du ikke tabt dig?” – og jeg har længe med et helt uforstående og fjollet grin afvist det. Det har jeg gjort, fordi mit fødeindtag stikker helt af. Jeg vil sige, at jeg 80% af tiden lever ret sundt, men jeg har især den sidste måned også gjort rigtig meget plads til alkohol, caféture, bland-selv-slik, kage og pizza!

Da jeg så i sidste uge først fik at vide, mens jeg var ved at iklæde mig mit tøj, at jeg var meget slank og havde tabt mig, for efterfølgende at modtage en kommentar på Instagram, så fristede vægten mig alligevel lidt. Det var faktisk lidt med krummede tæer, at jeg stod der på vægten, fordi jeg på daværende tidspunkt havde spist kage hver dag i 7 dage i træk og spist ostemadder HVER DAG til morgen.

Vægten sagde dog 65,7. Det er kun 1 kilo mere, end jeg vejede efter et otte ugers forløb med en personlig træner, hvor jeg havde levet af kylling uden lage, havregryn og kål samt tonsvis af træning! Faktisk har jeg siden slut maj tabt mig næsten 5 kilo uden nogen synderlig indsats.

skaermbillede-2016-09-29-kl-09-35-08

Det var ikke fordi, jeg kastede konfetti om mig, da jeg så tallet på vægten overhovedet. Tværtimod blev jeg lidt sur på mig selv over, at jeg havde tilladt at køre mig selv så psykisk ned ved at gå på en akut-kur! Jeg bekrigede mig selv og mine dårlige vaner. Det ene negativ trænings-, diæt eller vægttraume efterlod mig med et mindre posttraumatiske-fitness-stress-syndom!

Jeg brugte simpelthen så meget krudt på at føre krig mod mig selv, og den jeg var! Hvilket efterlod en rimelig mentalt såret soldat, da krigen var slut. Jeg er helt med på, at jeg under mit forløb tabte mig 6 kilo på 8 uger, hvilket er rimelig hurtig betjening ved kasse 1, derfor elskede jeg også at være i gang med et forløb. Rimelig hurtig var vægten også til at sende ordren retur, og hvert et kilo sad på min krop igen godt 1,5 måned efter.

Hvis det, jeg havde gang i, er sundhed, så gider jeg ikke længere at være sund. Jeg har valgt at holde mig til kærlighed. Det tangerer til at lyde som en lidt for entusiatisk yogainstruktør, men jeg mener det faktisk.

skaermbillede-2016-09-29-kl-09-35-58Jeg har simpelthen elsket mig selv i de sidste mange måneder (selvfølgelig har jeg de der dage: “Jeg er såååå uduelig”, men dem tager jeg med 😉 ). Jeg har elsket Nina, fordi jeg har været kærlig overfor mig selv. Jeg har behandlet min krop sundt og godt med gode sunde måltider, en masse vand og godt med motion! Samtidig har jeg ladet mig selv tage fri for at lave andre sociale ting eller bare at ligge hjemme og kigge – og belønnet ugens hårde arbejde med en fedtdryppende pizza eller slik med mine veninder. Jeg har ydermere valgt at deltage i klassens kageordning, og hvis jeg selv skal sige det, så er jeg én af de bedre til at hamre kage ned i ædespalten 😉

Så hvorfor var det egentlig, at jeg behandlende mig selv som en krigsfange? Jeg torturede mig selv til resultater, i stedet for bare at bruge min sunde fornuft og leve et liv, som jeg er glad for. Intet kunne være bedre for mig end at træde ud af krigszonen og hoppe ind i en fantasiverden med candyfloss skyer og enhjørninger. Det handler om krig og kærlighed, og når alt kommer til alt, tror jeg, det er de færreste, som ville være i tvivl om deres valg. Kærlighed behøver ikke være +10kg. på kontoen, bland-selv-slik i lange baner og minus motion, det kan også være et individuelt tilpasset aktivitetsniveau og sunde lækre retter, som taler ligeså meget til dine smagsløg som nr. 9 nede fra grillen.

Jeg har valgt, har du? 🙂

image

   

2 kommentarer

  • Marianne

    TAK, bare tak for det her indlæg. Det var lige det jeg havde brug for at læse, da mine tanker stadig flakker lidt frem og tilbage omkring at det ER okay, at spise det der stykke kage, og at jeg altså ikke tager 5 kg på bare af at spise det.
    Jeg vil huske på det her du har skrevet, når jeg bliver lidt hård ved mig selv. MEN jeg arbejder på det, som du også har gjort 🙂
    Tak!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Summervibes