Ugen, der gik

Beskyttet sex er et kæmpe turn off, åbenbart

Det ironiske er, at vi siden 7. klasse er blevet undervist i, hvad kønssygdomme er. Nogle af os har måske endda været tvangsindlagt til at holde et oplæg for vores klassekammerater i folkeskolen, hvor vi har snakket i 5-10 minutter om, hvordan klamydia smitter, og hvor ordet “kønsvorter” gjorde os helt røde i skærmen – hver gang vi skulle fremstamme det.

Selvom vi er bekendt med disse risici, som hører med til ubeskyttet sex, så er det min opfattelse, at rigtig mange hellere hopper på denne vogn fremfor at holde ved, at et kondom skal på under akten!

Jeg er helt med på, at lidt af stemningen ryger ved det brud, som en kondompåsættelse lige laver, og sundhedsplejersken råd om: “At gøre det til en del af akten” – det virker altså ikke, når man ikke kan åbne pakken på en let og elegant måde, og størrelsen er den forkerte…

Selvom det er de urimelige vilkår for beskyttet sex, så er jeg faktisk lidt forbavset over, hvordan et fast princip om kondom bliver mødt hos mange. Især hos fyre – de fyre, som jeg hører om fra veninder, og som jeg selv har mødt, har været helt uforstående og udløst beklagende talestrømme, som jeg bestemt vil vurdere som værende en endnu større partykiller end et kondom, så snart det er kommet i tale?

skaermbillede-2017-01-26-kl-16-20-41

Jeg har sågar hørt en fyr nægte at bruge kondom, fordi det var pinligt at købe. Altså hvad?! Det er da mere pinligt at købe bleer til en unge, du ikke ønsker, og det tætteste forhold, du har haft til moderen, er en omgang fuldesex og en sving om på byens dansebar – eller for så vidt at ringe med krummede tæer til lægen og bestille et tjek!

Det er ikke fordi, at jeg selv er uskyldig, og jeg har også haft ubeskyttet sex på trods af min viden omkring, hvad der kan ske ved det. Derfor bliver jeg stadig lidt målløs og trist over, at så mange bruger dårlige undskyldninger i stedet for at værne om deres egen sikkerhed. Nogengange virker det i mine ører næsten som om, at kondom er blevet et tabu.

Jeg tror, at det er en udbredt opfattelse blandt unge i vores samfund, at sexsygdomme ikke er af samme karakter som andre sygdomme, eller også er det simpelthen, fordi at vi har for let adgang til midlerne, der kan kurere os. Ville situationen måske være anderledes, hvis en klamydiatest og en tilhørende pille kostede 1000,- kr.? Eller hvorfor er det lige, at beskyttet sex er så stort et turn off?

   

Kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ugen, der gik