Kronisk forstoppelse og luft i maven

At være sygeplejerskestuderende

Jeg skrev tidligere på måneden et indlæg om, at det var svært for mig at få blogget i tiden, hvorfor jeg gav jer rig mulighed for at ytre, hvad I godt kunne tænke jer at læse om. Et overraskende antal var egentlig ret interesseret i at høre mere om mit studie og lidt om, hvordan det egentlig er at være sygeplejerskestuderende.

Jeg startede på uddannelse i september 2017. Jeg var en af de heldige, som fik lov at være den første årgang på den nye semesterordning. Det betød, at vi blev introduceret for 10 fag, hvortil der hørte en eksamen i februar. Da jeg først hørte om, at jeg på én eksamen skulle forsvare ti fag, var jeg lige ved at falde om af udmattelse.

Som jeg kom frem i uddannelse, så jeg dog den store mening i det. De mange kompetente undervisere planlægger deres undervisning, således fagene så vidt muligt passer sammen i tema. Hvorfor det giver rigtig god mening at blive undervist i luftvejene i anatomi og fysiologi, KOL og astma i sygedomslære og sygeplejeintervention hos respiratoriske besværede patienter i sygepleje. Hele uddannelsen igennem har jeg indtil videre kunne se en rød tråd, som har klædt mig rigtig godt på til at møde virkeligheden i klinikken.

skaermbillede-2017-01-26-kl-14-22-30

Timerne er hovedsagligt klasseundervisning og til forveksling fra min tid på universitetet, føler jeg mig langt mere som en del af et større fællesskab. Der er plads til alle i undervisningen, underviserne ved, hvem vi er, der er mulighed for at stille spørgsmål løbende i undervisningen, og undervisningen skelner mellem oplæg, gruppearbejde, tavleundervisning, elevpræsentation og skriftligt arbejde. På den måde bliver det aldrig ensformet.

Vi er i de teoretiske perioder på skolen fire dage om ugen, hvor skemaet varierer hver dag. Undervisningen ligger som regel mellem klokken 8:00-16:00 hver dag. Kun en enkelt gang har jeg haft undervisning fra 16:00-18:00. Den sidste dag i ugen er tilegnet til en studiedag, hvor studiegruppen eller den enkelte studerende har mulighed for at lave gruppeopgaver, individuelle opgaver eller læse stoffet op. Pensum fra uge til uge varierer meget – det samme gælder for præsentationer og skriftlige opgaver.

Det 1. semester havde vi et teoretisk forløb med en lille slusepraktik på 4 dage, hvor vi fik et indblik i, hvad en sygeplejerske egenligt laver. På 2. semester har vi haft 10 ugers teori på skolen, og de resterende uger i semestret er et praktikforløb, som afsluttes med en eksamen inden sommerferien.

Vi skal en del i praktik på studiet, hvilket jeg både har gode og mindre optur ting at sige om. Jeg lærer sindssygt meget af at være ude i klinikken og få føling med tingene. Sygepleje er et håndværk og kan ikke tilstræbes igennem en bog. Derfor giver det så god mening, og man lærer noget nyt fagligt, men også på det personlige plan HVER DAG! Omvendt så er det også super hårdt at være ude i praktikken! Lige pludselig hedder arbejdstiderne 7:00-15:30 hver dag – og du har pensum og skriftlig arbejde ved siden af. Det er en stor omvæltning, når man på skolebænken måske har flere dage om ugen til kl. 13:00 eller med sene mødetider. Det tager lige sin tid at komme ind i den nye rytme, men derefter er det så givende.

Jeg er lige nu i praktik på en akutafdeling – og jeg glæder mig hver dag til at komme ud på afdelingen. Jeg har ikke endnu fortrudt en eneste gang, at jeg søgte ind på studiet, og jeg er så engageret og motiveret for at blive verdens bedste sygeplejerske, nogensinde!

Jeg håber, at I, som overvejer at søge denne vej, blev klogere af mit indlæg! 🙂

   

4 kommentarer

 • Line

  Virkelig godt indlæg! Har selv søgt ind som sygeplejerske nu her og venter kun i spænding efterhånden – men synes det er vildt spændende at læse fra andre studerende med deres oplevelser af studiet. Bliv endelig ved hvis der er nok opbakning for det 🙂
  For mig lød det til du havde studeret noget andet inden sygeplejerskestudiet nu her. Hvad var det i så fald? 🙂
  PS tror du mener septemper 2016 og ikke 2017 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina Hansen

   Det er jeg glad for, at du siger. Det er altid dejligt med lidt god respons! 🙂
   Jeg studerede matematik på universitetet før, men jeg fandt ud af, at det var alt for abstrakt og teoretisk. Jeg havde brug for at komme ud til et sted, hvor der var noget puls 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • K

  Jeg er selv jordemoderstuderende og synes sådan et indlæg her er meget interessant. Hvilken akut afdeling er du på nu? Og hvilken afdeling er drømmen at ende på?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nina Hansen

   Jeg er på en akut afdeling.
   Jeg ved ikke, hvad drømmen er endnu. Jeg tror, at jeg skal prøve noget mere af, inden jeg kan sige det nærmere. 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kronisk forstoppelse og luft i maven